Champagne Piper-Heidsieck, co možná ještě nevíte

Nedávno Českou republiku navštívila přední dáma Champagne domu Piper-Heidsieck, Celine Machado. Ta ve společnosti zastává pozici area director. K příležitosti této návštěvy v České republice, společnost Premier Wines and Spirits uspořádala řízenou degustaci. A nejen tak ledajakou, jednalo se o průřez celého portfolia champagne z tohoto domu. A tu jsme si rozhodně nenechali ujít. A dobře jsme udělali. Prožili jsme kouzelný večer, nemluvě o ochutnávce toho nejlepšího z tohoto domu. A tak jsme si řekli, že bychom vás s touto značkou seznámili trochu blíže a zároveň nakonec prozradíme, co nám nejvíce chutnalo. 

Champagne Piper-Heidsieck

Nejdříve se podíváme trochu zpátky, ke kořenům a přiblížíme Vám historii této značky.

Champagne dům, jak označují vinaři společnost, která se zabývá výrobou champagne vín, byla založená Florens Luis Heidsieck roku 1785. Původně společnost nesla jméno Heidsieck & Co "Monopole". Dodnes lze vína s tímto jménem nalézt.

Nabízí se otázka… kde se tedy v názvu bere jméno Piper?

Poté, co v roce 1828 umírá zakladatel Florens-Louis Heidsieck, firmu přebírají tři synovci. Zde ale vznikají různé názory, jak společnost vést. Proto synovec Christian Heidsieck odchází ze společnosti. On a jeho bratranec Henri-Guillaume Piper si zakládají vlastní champagne dům Piper Heidsieck  a původní společnost si jde již svým vlastním směrem. 

Tito přátele se spojili a vytvořily dům Piper-Heidsieck. Poté, co se Henri Piper oženil s vdovou po Christianu Heidsieckovi v roce 1838, je pouto stvrzeno i manželsky a společnost nese toto jméno dodnes.

Uhodli byste kdo byl v historii showbyznysu největší milovník této značky? Nebudeme Vás napínat.

Byla to herečka Marilyn Monroe. Ta údajně vstávala se sklenkou každý den. 

Champagne Piper-Heidsieck
Champagne Piper-Heidsieck

Piper Heidsieck je s filmovou branží spjat od prvopočátku. Uvádí se, že právě toto champagne bylo první na filmovém plátně a to ve filmu Laurela a Hardyho - Sons of the desert 1933.

Piper Heidsieck je také dodnes oficiálním partnerem světoznámého filmového festivalu v Cannes. Mezi další exkluzivní spojení patří Akademie filmového umění a věd, Oscar a významní světoví návrháři, například. Jean Paul Gaultier nebo Christian Louboutin a další.

Champagne Piper-Heidsieck
Champagne Piper-Heidsieck

Ale dost už z historie, pojďme se podívat co jsme degustovali

Piper-Heidsieck Cuvée Brut

Vlajková základní láhev. Spojením odrůd Pinot Noir (55 %), Meunier (30 %) a Chardonnay (15 %), dosage 10 g/L, Patří mezi jedno z nejoceňovanějších šampaňských na světě. Mimořádně suché, plné šumivé víno aromatické chuti se hodí k mnoha výjimečným příležitostem. Jeho vynikající lehká a svěží ovocná chuť.

**