Ron Colon Salvadoreño 55,5% 0,7l

Značka: Ron Colon
959 Kč 793 Kč bez DPH
Skladem

Dark Aged Ron Colón vzniká díky unikátnímu receptu s třemi složkami. Nejvýznamnější složkou je šestiletý column still rum ze Salvádoru, vyráběný přímo v palírně Licorera Cihuatán.

Doplňují ho dva jamajské pot still rumy z Worthy Park, jeden nevyzrálý a druhý tříletý. Blend těchto tří rumů vytváří specifický chuťový profil. Samotný salvádorský rum se vyznačuje tropickou vůní a lehkým suchým koncem.

Pro dokonale vyvážený nápoj se hodilo přidat trochu zemitosti s ohnivě teplou chutí. Toho skvěle dosahuje příměs trochy jamajského rumu. To vše bez přidaného cukru. 

Detailní informace

Vánoční Dárek od Chandon Garden Spritz.
Přidejte si do košíku lahev Chandonu 0,75 l nebo 4x0,187 l a získejte DOPRAVU ZDARMA na jakýkoli nákup.
SLEVOVÝ KÓD: Chandon2021

Detailní popis produktu

Všechno to začalo bláznivým výletem po latinské Americe a nadšením, které ve dvou kamarádech probudil malý Salvádor. Ani jeden z nich nečekal, že by je tahle syrová země mohla tolik uchvátit. Ale přesně to se stalo, Thurman Wise a Pepij Janssens byli fascinováni její neposkvrněnou krásou a zatvrzelostí. Spontánní výlet roznítil posedlost produktem, který by dokázal světu předvést upřímný, pronikavý a pestrý Salvádor v jeho skutečné podobě.

Když kolonizátoři nového světa obchodovali s původními obyvateli, rum byl často používán jako platidlo. Cukrová třtina a produkty z ní byly tehdy pro světové mocnosti tím, čím je dnes ropa. Kvůli cukru a rumu byly vedeny války.

Koncem devatenáctého století se tehdejší vláda Salvádoru rozhodla pojmenovat salvádorské peso "Colón", na počest Kryštofa Kolumba, "objevitele" Ameriky. Colón byl salvádorskou měnou až do roku 2001, kdy ho nahradil americký dolar. 

Ze spojení těchto dvou myšlenek vznikl název pro nový brand - Ron Colón

Palírna Licorera Cihuatán je součástí Ingenio La Cabaña of El Salvador, jedné z největších a nejstarších společností v zemi vyrábějících cukr. Rum je vyráběný z lokálně pěstované cukrové třtiny, kterou na melasu zpracovává sto let starý stroj. Po 36 hodinách fermentace přichází na řadu destilace v moderním column still. Rum zraje v bílých dubových sudech po bourbonu. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: