Jak pít v létě správně kávu

EsTonik

Neboli Espresso tonik. Letní kávový drink, kterému byl v poslední době lehce zkrácený název. Ale to mu neubírá na zajímavosti a rostoucí oblibě. V letních dnech stále více a více vyhledávaný pro svěžest, kterou zajištuje kombinace hořké, sladké a kyselé chuti.

Kde se vzal tento kávový drink? Espresso tonik se poprvé připravil v kavárně Koppi Roasters a to ve švédském městě Helsingborg. Zaměstnanci a kamarádi si užili večer na vlně gin toniků. Tedy myšlenka ráno "nakopnout se tím čím se člověk zničil" byla celkem nasnadě. Jen se zaměnil gin za espresso ... kávový drink všechny nadchl! To se psal rok 2007. Netrvalo dlouho a espresso tonik si získal celou Skandinávii a vzápětí i Evropu.

Připravili jsme pro vás set pro přípravu tohoto drinku a k němu i návod. Nebojte, nečeká Vás nic složitého. Připravte si sklenici o obsahu 200 - 300ml. Tu zaplňte kostkami ledu. Do sklenice nalijte cca 150ml Double Dutch toniku. Připravte espresso, buď do šálku nebo ideálně do konvičky bokem. Kávu nalijeme na tonik tak, aby se udržel v horní části sklenice. A je to, zbývá jen poslední bod. Vychutnat si Váš svěží Espresso tonik.

 

**