KI NO BI Dry Gin 45,7% 0,7

Novinka Tip
Značka: KI NO BI
1 349 Kč 1 115 Kč bez DPH
Skladem

Tento unikátní japonský gin vyráběn v Kyoto Destillery je inspirován tradicí a samotným Japonskem.

KI NO BI (přeloženo jako „krása ročních období“) je produkován z celkem jedenácti přísně vybraných botanicals jako je například čaj, zázvor nebo ginu nepostradatelný jalovec.

Každá z těchto botanicals je posléze macerována v rýžovém destilátu, čímž si tento japonský gin získává nezaměnitelnou, svěží a dokonale jemnou chuť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Město Kyoto a jeho historie symbolizuje to, čeho se snažíme dosáhnout v ginu KI NO BI. Snad nejdůležitější je však inspirace, kterou poskytuje život a práce v tomto městě.

Kyoto je starobylé hlavní město Japonska, město 10.000 svatyní a kulturní srdce japonských řemesel od saké po lak na nehty, od výroby kimon až po ruční tisk

BOTANICALS
11 rostlinných látek je rozděleno do šesti skupin prvků:

ZÁKLADNÍ

Jalovec dodává vůni borovice, ale také citrusů, levandule, šalvěje, zelených květinek a pryskyřice

Kořen Orris má nezaměnitelné svěží aroma s náznaky fialek a sena

Hinoki (cypřišek) se pojí s citrusy a borovicovými prvky v jalovci

CITRUSY

Yuzu má jasnou, nespoutanou vůni, která se nachází mezi grapefruitem, mandarinkou a citronem

Yuzu KI NO BI pochází převážně z rodinného sadu v Ayabe na severozápadě Kyota

Citron dodává extra aromatický výtažek a sladce květinový prvek

ČAJ

Čaj Gyokuro pochází ze starodávné čajové zahrady Chōtaro Horii v Uji

Dodává nádech čerstvě posečené trávy a jemných květinek, ale také harmonizuje aroma

Jeho destilace také pomáhá vytvářet aroma bílé čokolády a lehce pražené sušenky

KOŘENÍ

Zázvor přidává obohacující pocit v ústech a s lehké brnění 

Masao Hatano má dvě pole věnovaná pěstování zázvoru výhradně pro KI NO BI

Zrání syrového zázvoru v jeskyni přidává další rozměry chuti

OVOCE/KVĚTY

Red Shiso (Perila křovitá) a bambus jsou používány pro přidání ovocné a květinové kvality, stejně jako komplexní kořenitosti

Kombinace využití těchto dvou prvků je větší než při použití jednotlivě

Red shiso používané v Kyotské destilérce pochází z oblasti Ohara v severním Kyotu

BYLINY

Sansho má velmi výraznou a olejnatou kvalitu s přidáním štiplavých limetových prvků, trochu citronové trávy a horké pepřivosti na konci

Sansho využiváný pro KI NO BI pochází z Ayabe

Kinome, listy rostliny sansho, zjemňují ostrou chuť pepře

Samotné botanicals nedělají gin KI NO BI. Při výrobě je věnována velká pozornost tomu, aby další přísady poskytly ideální základ pro dokonale jemnou chuť.

RÝŽOVÝ DESTILÁT

Co dělá gin KI NO BI jedinečný ? Každá z jedenácti botanicals v ginu KI NO BI se maceruje v rýžovém destilátu, čímž si tento japonský gin získává nezaměnitelnou, svěží a dokonale jemnou chuť. I když je destilát technicky neutrální, má jemnou a téměř vanilkově sladkou chuť s nádechem citrusů. Primárním důvodem pro jeho použití je jeho struktura podobná umami.

VODA Z FUSHIMI

U některých destilátů je voda při výrobě ginu obvykle přehlížena. V ginu KI NO BI je naopak důležitost vody povýšena, neboť voda tvoří více než 50%. Gin se konkrétně vyrábí z vody ze studny v Tsuki No Katsura, založenou v roce 1675 jedním z nejstarších sládků ve Fushimi, jižně od Kyota. Tato oblast je také domovem některých japonských výroben saké, které tam byly založeny právě kvůli vysoké kvalitě vody.

Doplňkové parametry

Kategorie: Gin
Země: Japonsko
Objem alkoholu: 45,7%
Obsah: 0,7l
Styl: Dry Gin

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: