Vůně grilovaného masa a dalších dobrot k létu neodmyslitelně patří. Zatímco návodů na dokonalý steak, domácí omáčky nebo neotřelé přílohy najdete spoustu, nápojům se podobné péče dostává málokdy. A to je přece škoda. Když už si dáte tu práci, aby se z vás stal opravdový mistr grilu, přeci své hosty neodbydete jen pivem nebo obyčejnou limonádou. Inspirujte se proto našimi tipy, které z vás udělají dokonalého hostitele a krále či královnu grilovací sezony.
Lehké a ovocné spritzy na začátek
Vinný nebo aperitivní spritz, trocha perlivé vody, bylinek a voilà – skvělý doplněk ke grilovaným masům i zelenině je na světě. Chandon Garden Spritz potěší chuťové pohárky kombinací bublinek a hořkosladkého pomerančového likéru, Lillet Blanc nabídne mix vína a směs deseti různých ovocných složek včetně kůry španělských a marockých sladkých pomerančů a kůry zelených pomerančů z Haiti.
Aperitiv ale nemusí být nutně jen alkoholický. Chuť granátového jablka, lesních plodů a jemná kořenitost dělají z nealkoholického Nochino Ruby skvělý nápoj, který si oblíbí i milovníci klasických drinků. Stačí jej smíchat s Double Dutch Indian Tonic Water nebo Double Dutch Pink Grapefruit.

Nebojte se nealka
U pití s nulovým obsahem alkoholu ještě chvíli zůstaneme. Pokud si chcete usnadnit práci, sáhněte po prémiových limonádách v praktickém balení rovnou do ruky. Ostatně, toniky ani limonády nemusejí být nudné. Perfektním příkladem je značka Double Dutch, jejíž portfolio aktuálně tvoří dvanáct příchutí, mixovatelných s jakoukoli příležitostí. Jednotlivé chuťové kombinace přitom Joyce a Raissa de Haasovy vyvíjely tak, aby dokonale doplnily a podtrhly chuť konkrétního alkoholu, ale současně obstály i samostatně nebo jako součást nealkoholických koktejlů.
Případně se můžete pustit do výroby domácích limonád plných ovoce, bylinek a ledu, které se během horkého odpoledne snadno stanou hvězdami celé zahradní slavnosti. K jejich přípravě využijte třeba Vlčí sirupy, jež se pyšní 100% přírodním složením a neodolatelnými kombinacemi chutí. I s minimem úsilí tak vytvoříte vlastní originální recepturu, kterou vám budou vaši hosté tiše (i nahlas) závidět.
Citrusy na odlehčení
Grilovaná jídla jsou mnohdy sytá a těžká. Proto se vyplatí je doplnit lehkým a svěžím drinkem. Dobře poslouží citrusové tóny například v Mojitu, ginu s tonikem i nealkoholických koktejlech. Na e-shopu iDRINKS.cz můžete vybírat z široké nabídky oblíbených destilátů i nealkoholických alternativ. Skvěle osvěží i samotný tonik s plátkem citrusu a ledem. Přidejte rozmarýn nebo tymián a gurmánský zážitek je na světě.
Vína ke grilování patří – stejně jako čaje
Na gril nepatří nutně jen pořádný, tukem mramorovaný steak. Možná dáváte přednost méně tučné drůbeži, rybám nebo zeleninovým špízům. Také lehčí jídla doprovodí lehké drinky. S růžovým nebo bílým vínem nešlápnete vedle. Příjemně osvěží i cold brew čaje – vychlazené černé, zelené nebo ovocné čaje s ledem jsou příjemnou a nenáročnou variantou k horkému jídlu z grilu. Za pozornost stojí i Sparkling Tea, nealkoholický prémiový šumivý čaj, který na první pohled vypadá jako pravé bublinky. Jen s 0 % alkoholu.
Led nesmí chybět
Nápoj by měl během grilování především osvěžit, proto nešetřete s ledem. Ať už dáte přednost ledově vychlazené limonádě s drceným ledem nebo frozen margaritě. Pokud ale nemáte prostor věnovat se míchání nápojů, usnadněte si přípravu s tzv. RTD (ready-to drink) koktejly, které uspokojí i náročné konzumenty.

Tajný tip na závěr
Z grilovačky se snadno může stát uvolněný večírek. Bezpečnost by ale měla vždy být na prvním místě. Vyzkoušejte proto plastové skleničky, s nimiž se nemusíte bát nehod a nepříjemných střepů. Grilům a drinkům zdar!
##PRODUCT-WIDGETS-38801##

