Letní sezona je v plném proudu a k teplému počasí neodmyslitelně patří osvěžující drinky se spoustou ledu. Které trendy receptury byste letos neměli vynechat? Ať už si připravujete koktejly doma, nebo si je necháte naservírovat na barové zahrádce, toto jsou favorité letošního léta. Inspirujte se!
G&T, klasika nezklame
Gin & Tonic je nestárnoucí klasika, kterou si můžete vychutnat celoročně. V létě ji však díky osvěžující chuti, ledu a bublinkám oceníte dvojnásob. Velkou výhodou je, že drink připravíte raz dva – stačí vám k tomu jen kvalitní suroviny. Na e-shopu iDRINKS.cz najdete skvělé giny i toniky, se kterými se dílo zkrátka musí podařit. Případně můžete sáhnout po již předpřipravených sadách. A pokud přeci jen oceníte menší pomoc, podívejte se na náš video návod.
Mexická Paloma
Margaritu zná každý, ale vyzkoušeli jste už Palomu? Stačí společně vyšejkrovat 50 ml tequily, 25 ml čerstvé grapefruitové šťávy, 12,5 ml čerstvé limetové šťávy a 7,5 ml agávového sirupu. Poté přelijte do vysoké sklenice (typ highball) naplněné po okraj ledem a dolijte sodou Double Dutch Pink Grapefruit. Máme řešení i pro ty, kdo nechtějí s přípravou ztrácet ani minutu navíc: naplňte sklenici ledem, nadávkujte tequilu, přidejte grapefruitovou sodu a ozdobte výsečí limetky. Připravit si můžete také nealkoholickou verzi, jen místo po tequile sáhněte po alternativě Seven Giants.

Perlivé opojení
Nejen v létě míváme chuť na vychlazený nápoj s pořádnou porcí bublinek. Tu zaženete se třemi následujícími tipy, které v horkém počasí přijdou vhod. Campari & Soda je jednoduchá klasika, která nevyžaduje hluboké znalosti barmanského řemesla. Jednoduše jen smíchejte Campari a sodu v poměru 40:60 a máte hotovo. Nezapomínejte na sklenici plnou ledu, aby vám drink zůstal ledově vychlazený po celou dobu konzumace.
Stejně snadno připravíte také mix vermutu s tonikem. Poměr surovin závisí na vašich chuťových preferencích, obecně se doporučuje 1:1–1:2. Přidejte led, okurku a můžete servírovat. Sáhnout můžete i po některém z dalších aperitivů, s jejichž pomocí vytvoříte jednoduchý nízkoalkoholický koktejl s plnou chutí.
Nezapomínáme ani na abstinenty! Nealkoholický aperitiv Nochino příjemně překvapí bohatou a komplexní chutí a skvěle si rozumí s tonikem, sodovkou i grepovou sodou.

Frozen drink s nádechem exotiky
Královnou ledových drinků je bezpochyby Margarita. Ve frozen variantě ale můžeme připravit celou řadu receptur včetně Piña Colady nebo Daiquiri! A právě na Frozen Daiquiri, kterému se nedá odolat, vám nyní dáme tip. Pro svěží nádech exotiky přidejte k rumu mučenkovo-mandarinkový sirup a tropický drink do tropických veder je na světě. Jak na něj? Připravte si 50 ml bílého rumu, 20 ml mučenkovo-mandarinkového sirupu a 15 ml čerstvé limetkové šťávy. Vše pořádně rozmixujte v mixéru s ledem a podávejte.
Whisky v letním kabátě
Sladké drinky nejsou nic pro vás, ale přesto si chcete do skleničky pustit trochu léta a osvěžení? V tom případě není nic jednoduššího, než si vychutnat Whisky Highball. Vysokou sklenici naplňte ledem, nadávkujte 45 ml whisky, dolijte sodou a opatrně promíchejte. Ozdobte plátkem citronu nebo pomeranče a máte hotovo! Pak už jen užívejte a vychutnejte si ledový drink a hřejivé sluneční paprsky.
##PRODUCT-WIDGETS-39390##
