Chandon Sparkling Brut 12% 0,187l
Detailní popis produktu
Postup výroby Chandon Brut:
Sklizeň začíná brzy v únoru, aby si hrozny uchovaly svěží kyselinku. Avšak pokračuje až do března, čímž vynikne i typická živelnost odrůdy Chardonnay.
Nejmodernější lisy jsou tak efektivní, že minimalizují čas, kdy je šťáva v kontaktu se slupkami, čímž předchází vzniku nežádoucí hořkosti. Primární fermentace se odehrává v nerezových tancích.
Scelování probíhá na konci června, jakmile skončí proces fermentace. Základní vína se blendují, čímž se dosahuje komplexního a konzistentního stylu
Víno je opět přemístěno do nerezových tanků, kde dochází k druhotné fermentaci, trvající 6 až 8 měsíců. Víno se neustále promíchává, čímž jsou kvasinky permanentně v kontaktu s vínem. To umožňuje vytvořit krémový a bohatý charakter vína.
Přidává se expediční likér a víno se nalahvuje. Následně je ponecháno ještě minimálně 3 měsíce odpočívat, aby se aromata propojila – stejně jako je tomu u tradiční metody.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.